Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Žilinské športové zariadenia hospodárili vlani so ziskom 80.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tržby zo vstupného na mestskú krytú plaváreň a z prenájmu plaveckých dráh boli vo výške 624.000 eur.

Žilina 22. augusta (TASR) - Mestská obchodná spoločnosť Správa športových zariadení (SŠZ) mesta Žilina v roku 2023 hospodárila so ziskom viac ako 80.000 eur. Medziročný nárast zisku tak predstavoval približne 28.000 eur. Podľa konateľa spoločnosti Jaroslava Koválika za pozitívnymi výsledkami hospodárenia stojí najmä vyššia návštevnosť plavárne a ostatných športovísk.

Tržby zo vstupného na mestskú krytú plaváreň a z prenájmu plaveckých dráh boli vo výške 624.000 eur. "Dosiahnutý zisk je závislý od návštevnosti a počasia v letnej sezóne. Vlani sme napríklad počas leta privítali na kúpalisku 50.000 návštevníkov a tržby zo vstupného predstavovali takmer 229.000 eur," poznamenal Koválik.

Spoločnosť vlani investovala do opráv a rekonštrukčných prác mestskej krytej plavárne a ostatných športovísk. Na kúpalisku pribudol nový samoobslužný vchod za takmer 20.000 eur, opravy sa realizovali aj v Športovej hale V. Javorku a skateparku na vodnom diele. Modernizáciou prešiel i zimný štadión, kde najväčšou investíciou bola prestavba bufetov na tribúnach za 34.000 eur.

"Okrem toho sme vymenili koberce v šatni A mužstva a všetky poškodené dvere v priestoroch štadióna. Opravili sme riadenie vzduchotechniky a odvlhčovacie zariadenie v tréningovej hale a vytvorili sme online rezervačný systém ľadových plôch," upresnil Koválik.

Doplnil, že aktuálne pripravuje SŠZ mesta Žilina projekt modernizácie budov mestskej krytej plavárne, kúpaliska a zimného štadióna z prostriedkov fondov Európskej únie.