Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

Žilinský kraj láka budúcich lekárov do svojich nemocníc

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Vyše 30 študentov Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave si počas štvrtka (10. 10.) a piatka prezrelo päť zdravotníckych zariadení ŽSK.

Liptovský Mikuláš 11. októbra (TASR) - Zdravotnícke zariadenia v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v týchto dňoch navštevujú budúci lekári a oboznamujú sa s ich fungovaním. Podľa predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej má osobná účasť a návšteva zariadení študentmi prispieť k tomu, aby si pre svoje budúce profesijne pôsobenie vybrali krajské nemocnice či polikliniku.

Vyše 30 študentov Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave si počas štvrtka (10. 10.) a piatka prezrelo päť zdravotníckych zariadení ŽSK. Ide o Kysuckú nemocnicu s poliklinikou v Čadci, Dolnooravskú nemocnicu s poliklinikou v Dolnom Kubíne, Oravskú polikliniku v Námestove, Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou v Trstenej a Liptovskú nemocnicu s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.

"Patríme medzi najväčších poskytovateľov ambulantnej a ústavnej zdravotnej starostlivosti v kraji. Naším zámerom je prezentovať budúcim lekárom naše zdravotnícke zariadenia, ich moderné technologické a materiálne vybavenie," povedala Jurinová. Vyzdvihla, že v každom z týchto zariadení sa uskutočnilo množstvo pozitívnych zmien, ktoré prispievajú k väčšiemu komfortu personálu i pacientov. Urobili komplexné rekonštrukcie oddelení, tie sú vybavené modernými prístrojmi.

Kraj zároveň podpísal s Lekárskou fakultou Univerzity Komenského memorandum o spolupráci. Jeho účelom je zvyšovanie kvality vzdelávania študentov medicíny a predstavenie práce a realizácie študentskej praxe v zdravotníckych zariadeniach ŽSK.