Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Regióny

Žilinský kraj sa opakovane pokúša predať bývalý areál učilišťa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V zmysle zverejnených podmienok obchodnej verejnej súťaže musí byť cena ponúknutá účastníkom súťaže minimálne vo výške 600.000 eur.

Turany 2. septembra (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa už štvrtý raz snaží predať bývalý školský areál Stredného odborného učilišťa (SOU) drevárskeho v Turanoch. Lehota na doručenie cenových ponúk v opakovanej obchodnej verejnej súťaži uplynie 9. septembra. ŽSK o tom informoval na sociálnej sieti.

Celková rozloha pozemku je 9394 štvorcových metrov. "Budova učilišťa pozostáva zo súboru navzájom prepojených objektov, a to internátnej časti, časti teoretickej výučby s administratívou, telocvične so spojovacou chodbou, kotolne a garáže," priblížil ŽSK predmet predaja.

Podľa krajskej samosprávy je areál svojím umiestnením a veľkosťou vhodný ako investičná príležitosť napríklad na výstavbu bytov alebo na umiestnenie prevádzky firmy, pričom sa nachádza v tichom prostredí s dobrým dopravným napojením. V zmysle zverejnených podmienok obchodnej verejnej súťaže musí byť cena ponúknutá účastníkom súťaže minimálne vo výške 600.000 eur.