Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Znovuotvorenie vyhliadkovej veže na Dukle naplánovali na október

Na archívnej snímke vyhliadková veža Dukla. Foto: TASR - Maroš Černý

Hlavným cieľom postupnej realizácie rozsiahlych stavebných prác je podľa VHÚ kompletná rekonštrukcia a modernizácia tejto dominantnej stavby.

Vyšný Komárnik 25. augusta (TASR) - Vyhliadkovú vežu na Dukle plánujú otvoriť po rekonštrukcii začiatkom októbra. Veža bola k dispozícii návštevníkom od začiatku mája do začiatku augusta. Následne ju pre rozsiahlu plánovanú rekonštrukciu zatvorili.

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Vojenského historického ústavu (VHÚ) v Bratislave Miloslav Čaplovič, v rámci rekonštrukcie ide o výmenu a doplnenie vzduchotechnických zariadení prízemia vyhliadkovej veže. Ďalej výmenu elektroinštalácie prízemia, rekonštrukciu stropov prízemia, obnovu vonkajšej fasády prízemia, hydroizoláciu časti vyhliadkovej veže a výmenu oplechovania atík striech.

Predpokladané náklady na realizáciu plánovaných prác predstavujú 381.552,90 eura s DPH. "Sprístupnenie vyhliadkovej veže pre verejnosť je plánované začiatkom októbra 2024," povedal Čaplovič.

Aktuálna časť rekonštrukcie nadväzuje na predchádzajúce zrealizované etapy komplexnej rekonštrukcie a modernizácie, ktoré boli realizované v rokoch 2021 - 2023.

Hlavným cieľom postupnej realizácie rozsiahlych stavebných prác je podľa VHÚ kompletná rekonštrukcia a modernizácia tejto dominantnej stavby, smerujúca predovšetkým k zvýšeniu komfortu pre jej návštevníkov, a tým aj k jej celkovému zatraktívneniu v očiach širokej verejnosti.