Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

Zrážka kamióna s autobusom: Polícia začala trestné stíhanie

Snímka z miesta nehody. Foto: Polícia Slovenskej republiky - Košický kraj

V autobuse bolo počas zrážky 10 cestujúcich. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo ľahké zranenia šesť z nich, ako aj vodič ťahača. Dvaja cestujúci z autobusu boli na mieste jednorazovo ošetrení.

Košice 21. augusta (TASR) - Trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví začala polícia v súvislosti s utorkovou (20. 8.) zrážkou kamióna a autobusu pri Turni nad Bodvou. Zranenia pri nej utrpelo niekoľko ľudí. TASR o to informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

K dopravnej nehode došlo pred 17.00 h. Ťahač s návesom viedol po ceste smerom od Moldavy nad Bodvou do Rožňavy 26-ročný vodič. "Z doposiaľ nezistených dôvodov, pravdepodobne však z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovaniu situácie v cestnej premávke, narazil prednou časťou ťahača do zadnej časti autobusu zn. Iveco, ktorý jeho vodič viedol po ceste I/16 rovnakým smerom," spresnila s tým, že vodič s autobusom spomaľoval, pretože odbočoval smerom do obce Turňa nad Bodvou. Po náraze obe vozidlá zišli z cesty na pole.

V autobuse bolo počas zrážky desať cestujúcich. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo ľahké zranenia šesť z nich, ako aj vodič ťahača. Dvaja cestujúci z autobusu boli na mieste jednorazovo ošetrení.

"Vodič ťahača aj vodič autobusu boli podrobení dychovej skúške, ani v jednom prípade nebola zistená prítomnosť alkoholu v ich dychu," dodala Ivanová.

Úsek cesty bol dočasne obojsmerne uzavretý, dopravu riadili policajti. Presná príčina tejto dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho objasňovania.