Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

Zrušili verejnú súťaž na parkovisko pre odtiahnuté vraky v Košiciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Vzniknúť tu malo 82 stojísk.

Košice 7. júla (TASR) - Bytový podnik mesta Košice (BPMK) v júni zrušil verejné obstarávanie (VO) na vybudovanie určeného parkoviska vo svojom areáli, ktoré vyhlásil koncom marca. Ako vyplýva z dokumentov zverejnených na webovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), vyhlásené by malo byť ďalšie VO.

BPMK v už zrušenej súťaži hľadal zhotoviteľa na vybudovanie určeného parkoviska, ktoré malo slúžiť pre dočasné odstavenie vozidiel, ktoré tam z územia Košíc presunie mestská polícia ako dlhodobo odstavené a zaberajúce verejné priestranstvo.

Predpokladaná hodnota zákazky dosahovala takmer 750.000 eur bez DPH. Vzniknúť tu malo 82 stojísk. Súčasťou osvetleného a monitorovaného parkoviska mal byť aj objekt vrátnice.

"Keďže sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo VO a v priebehu jeho postupu sa vyskytli dôvody hodné osobitného zreteľa, pre ktoré nemožno od verejného obstarávateľa požadovať, aby vo VO pokračoval, verejný obstarávateľ použitý postup zrušil," uvádza sa v zverejnenom upovedomení o zrušení VO s tým, že pôvodný predmet zákazky bude BPMK opakovane zadávať bežným postupom pre podlimitné zákazky s aktualizovanou projektovou dokumentáciou.

"BPMK pristupuje zodpovedne k vybudovaniu predmetného parkoviska po niekoľkoročných prípravách. Vzhľadom na rozsiahlosť projektu aktuálne prebieha finalizácia procesov a kontrola všetkých podkladov na splnenie pôvodného zámeru vybudovania odstavnej plochy pre odtiahnuté vozidlá," reagoval pre TASR konateľ BPMK Peter Miklovič.

Primátor Košíc Jaroslav Polaček potvrdil, že v areáli BPMK pripravujú výstavbu takzvaného určeného parkoviska. "Bude slúžiť na to, aby sme autá, ktoré už neslúžia svojmu účelu, ale sú postavené na sídliskových komunikáciách a parkoviskách, začali vo veľkom odstraňovať a tým pádom uvoľnili parkovacie miesta a zvýšili tak kapacitu parkovania v našom meste," vysvetlil.

Mesto Košice podľa neho malo určené parkovisko, ktoré prevádzkovala súkromná spoločnosť. Vzhľadom na trvanie úkonov, kým môže vozidlo putovať na šrotovisko, jeho kapacita nepostačovala.