Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Regióny

Zmodernizovali vybrané úseky ciest na Kysuciach za 1.265.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Celkovo bolo do užívania odovzdaných 8,7 kilometra zrekonštruovaných ciest.

Žilina 1. augusta (TASR) - Modernizácia piatich vybraných úsekov ciest druhej a tretej triedy v kysuckom regióne vyšla Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) na približne 1.265.000 eur. Najdlhší, vyše 2700 metrov dlhý úsek, zrekonštruovali v obci Korňa (okres Čadca). TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Celkovo bolo do užívania odovzdaných 8,7 kilometra zrekonštruovaných ciest. Popri ceste v Korni dodávateľská spoločnosť Eurovia SK obnovila vozovku aj v Nesluši, vo Vysokej nad Kysucou, medzi Klubinou a Starou Bystricou a v čadčianskej miestnej časti Čadečka. "Aj napriek prácam počas plnej premávky prebehla modernizácia piatich cestných úsekov plynule a bez komplikácií. Obnovili sme cestný povrch na ploche približne 60.000 štvorcových metrov," poznamenal stavbyvedúci Štefan Boboň.

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová avizovala, že z rozpočtu na tento rok vyčlenili 1,2 milióna eur, za ktoré opravia 7,9 kilometra ciest v Čadci, Dlhej nad Kysucou, Makove, Rakovej a Povine. "Celkovo tak tento rok plánujeme dokončiť v regióne Kysuce rekonštrukciu 16,6 kilometra najkritickejších úsekov ciest - 13,7 kilometra v okrese Čadca a 2,8 kilometra v okrese Kysucké Nové Mesto," priblížila Jurinová.

Podľa jej slov tak zmodernizujú viac ako sedem percent z celkovej dĺžky ciest, ktoré na Kysuciach spravuje samosprávny kraj.