Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Detské jasle vo Zvolene zbúrajú, pre deti pripravili nové priestory

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Doterajšiu investíciu vyčíslili na 100.000 eur.

Zvolen 13. júna (TASR) - Mestské detské jasle vo Zvolene zbúrajú, pre deti tak samospráva pripravila nové priestory. Nachádzajú sa v bývalej súkromnej materskej škole v centre mesta. TASR o tom vo štvrtok informoval zvolenský hovorca Martin Svatuška.

Dodal, že uvažovali o dvoch miestach pre presťahovanie jaslí. Ako uviedol primátor Vladimír Maňka, z hľadiska dostupnosti i nákladov na stavebné úpravy bola vhodnejšia budova na Hodžovej ulici. "V priebehu necelých troch mesiacov sme urobili potrebné úpravy, aby sa jasličky mohli presťahovať," spomenul.

Prvými krokmi ku komplexnej obnove budovy boli nové omietky, svietidlá, kúpeľne, sociálne zriadenia i podlahové krytiny. Boli to aj nová prípojka vody, opravená kanalizácia či výmena všetkých dverí. "V budúcom roku máme v pláne zatepliť ju, izolovať základy, pustíme sa aj do opravy strechy. Taktiež bude potrebné upraviť prednú záhradku a aj zvyšnú časť vnútorných priestorov, ktoré sa dnes nevyužívajú," objasnil vedúci odboru výstavby zvolenského mestského úradu Maroš Hrádela s tým, že budova tak dostane nový vzhľad aj z vonkajšej strany. Doterajšiu investíciu vyčíslili na 100.000 eur.

Mestské detské jasle boli donedávna súčasťou priestorov Materskej školy 1. mája. Štyridsaťročná drevostavba má podľa mesta najlepšie roky dávno za sebou, nachádza sa v nej množstvo azbestu. "Budovu je potrebné zbúrať, na jej mieste vyrastie nová, ktorá bude slúžiť výhradne pre potreby škôlky," zdôraznil hovorca.