Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Zvýšenú hrozbu vzniku požiaru vyhlásili v okrese Ružomberok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zakazuje sa najmä fajčiť a používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov či zakladať oheň v priestoroch alebo miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Ružomberok 13. augusta (TASR) - V okrese Ružomberok platí zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru. Vyhlásilo ho tamojšie okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) od pondelka (12. 8.) 15.00 h. Týka sa lesných pozemkov a ich ochranného pásma. Zo zverejnenej vyhlášky vyplýva, že obmedzenia potrvajú až do odvolania.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Zakazuje sa najmä fajčiť a používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov či zakladať oheň v priestoroch alebo miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Povinnosti v súvislosti s prevenciou proti požiarom majú aj vlastníci, správcovia či užívatelia lesných pozemkov. Tí sú okrem iného povinní zabezpečovať hliadkovaciu činnosť, protipožiarne náradie na určenom mieste a udržiavať existujúce prejazdové cesty v stave umožňujúcom bezproblémový príjazd hasičských jednotiek.