Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Slovensko

A. Danko vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí výbuchu v Rusku

Novovymenovaný predseda NR SR Andrej Danko reční počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VII. volebného obdobia 23. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Dnešný výbuch v metre v ruskom meste Petrohrad si vyžiadal najmenej desať mŕtvych a asi 50 zranených.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko prijal s hlbokým zármutkom správu o bombovom útoku v Petrohrade. Pozostalým obetí vyjadril úprimnú sústrasť. TASR informovala jeho hovorkyňa Eva Kliská.

"Úprimne súcitím s rodinami obetí a verím, že takýto hanebný čin nezostane nepotrestaný," uviedol Danko. Predseda NR SR vyjadril hlbokú sústrasť príbuzným obetí a ich rodinám, všetkým pozostalým i obyvateľom Petrohradu, ako aj predstaviteľom Ruskej federácie.

Dnešný výbuch v metre v ruskom meste Petrohrad si vyžiadal najmenej desať mŕtvych a asi 50 zranených. Vo vlaku počas jazdy podľa všetkého explodovala podomácky vyrobená bomba obsahujúca kovové úlomky. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zatiaľ nemá informácie, že by medzi obeťami a zranenými boli aj Slováci.