Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Slovensko

Akcia Roadpol Alcohol & Drugs: Policajti odhalili 108 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V rámci akcie Roadpol Alcohol & Drugs Marathon, ktorá sa konala 21. júna, zistili alkohol u 28 vodičov zo 6094 skontrolovaných.

Bratislava 28. júna (TASR) - Polícia minulý týždeň (17. - 23. 6.) odhalila v rámci medzinárodnej dopravnej akcie Roadpol Alcohol & Drugs 108 vodičov pod vplyvom alkoholu. Prítomnosť drog zistila u 12 vodičov a prítomnosť alkoholu v kombinácii s drogami u jedného vodiča. Zadržala 68 vodičských preukazov. Kontrolou prešlo 25.606 vodičov. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

V rámci akcie Roadpol Alcohol & Drugs Marathon, ktorá sa konala 21. júna, zistili alkohol u 28 vodičov zo 6094 skontrolovaných. Šesť vodičov bolo pod vplyvom drog, u jedného zistila polícia alkohol v kombinácii s drogami. O vodičský preukaz prišlo 17 šoférov.

"Budeme pokračovať v dôsledných kontrolách a preventívnych opatreniach na zlepšenie bezpečnosti na cestách. Vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali zákonné predpisy a nevstupovali na cesty pod vplyvom alkoholu alebo drog," dodal hovorca.