Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

SNS: Nie sme do počtu pre ľavicu alebo pravicu, do vlády sa netrasieme

Andrej Danko Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa Andreja Danka bude jeho strana hľadať hodnotový prienik s každým z ľavicového i pravicového spektra.

Bratislava 19. novembra (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) tu nie je do počtu pre ľavicu alebo pravicu. Na dnešnom diskusnom fóre HNClub to povedal predseda SNS Andrej Danko s tým, že hodnotový prienik bude jeho strana hľadať s každým z ľavicového i pravicového spektra. A to v debate o tom, čo pomôže spoločnosti a čo určí zásadnú líniu ochrany štátu pred súkromnými a oligarchickými subjektmi, ktoré vnikajú do štruktúr strán, ovplyvňujú a snažia sa riadiť spoločnosť.

O tom sa ale bude podľa predsedu SNS možné baviť deň po voľbách, keď jeho strana získa viac ako 5,1 percenta. "Nikto v SNS sa o žiadnu vládu netrasie," podotkol Danko. Nepovedal však, ktorá z politických strán mu je bližšia. "Ja ich do 5. marca polnoci beriem ako súperov," vysvetlil s tým, že SNS by nemala mať komplex z nikoho.


SNS NIE JE DO POČTU PRE ĽAVICU ANI PRAVICU by terazmedia

Zároveň si však nemyslí, že ktorýkoľvek z lídrov politických strán je horší alebo lepší človek. Politikov chce donútiť, aby sa nehádali, kto je pravica a kto ľavica, ale aby sa bavili o odborných veciach. "My sme malý štát na to, aby sme sa takto drobili. Slovensko nemôže mať 150 politických strán," skonštatoval Danko.

V diskusnom fóre tiež uviedol, že politika niektorých jednotlivcov vniesla do spoločnosti náznak anarchistického správania. Podľa lídra SNS však musia na scénu prísť štandardné politické strany a debata o hodnotách. Ako tvrdí, jeho strana je nastavená na zmenu myslenia, komunikácie a generačnej zmeny.