Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

Susko: SR môže prísť o peniaze z plánu obnovy, meškajú obnovy súdov

Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) pred 46. rokovaním vlády SR 28. augusta 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Poukázal na to, že keď prišiel na ministerskú stoličku, niektoré projekty mali ročné meškanie.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) očakáva, že Slovensko príde o časť peňazí z plánu obnovy z dôvodu meškania projektov rekonštrukcie súdov. Po stredajšom rokovaní vlády tiež povedal, že na ministerstve robia všetko pre to, aby niektoré z meškajúcich projektov "zachránili".

Poukázal na to, že keď prišiel na ministerskú stoličku, niektoré projekty mali ročné meškanie. "My robíme všetko pre to, aby sme aspoň niektoré z tých projektov rekonštrukcie budov zachránili, avšak nie všetky sa podarí, takže určite o nejaké peniaze z plánu obnovy z tohto dôvodu prídeme," zdôraznil.

Míľniky plánu obnovy v súvislosti s rekonštrukciou súdov boli podľa jeho slov od začiatku nastavené tak, že sa nedali stihnúť. Poukázal na to, že peniaze mali byť radšej využité na posilnenie činnosti jednotlivých súdov, či už súdneho aparátu alebo na zlepšenie technického vybavenia.

Z vládou schválenej Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky vyplýva, že rezort spravodlivosti nemá v prípade piatej žiadosti o platbu žiadne míľniky a ciele. Cieľ v podobe rekonštrukcie budov súdov sa týka ôsmej žiadosti o platbu.