Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Slovensko

Benefičný koncert Dlhá noc pre Ukrajinu podporí utečenecké rodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Akcia je koordinovaná s iniciatívou Kto pomôže Ukrajine.

Bratislava 13. marca (TASR) - Viaceré slovenské nezávislé kapely sa spojili, aby pomohli rodinám, ktoré utiekli zo svojich domovov na Ukrajine pred vojnovým konfliktom. Benefičný koncert Dlhá noc pre Ukrajinu sa uskutoční v nedeľu od 16.00 h v bratislavskej A4 - priestor súčasnej kultúry.

Na koncerte vystúpia kapely The Wilderness, Ali Ibn Rachid, Terrible 2s, Vandali, Longital, Trolejboys, Tante Elze, Hviezda, Pospiš & Sillay, Mišák Štramák, Špaček & Harvan & Kuboš a Neha. Ako TASR informoval PR manažér Alexander Čerevka, všetky kapely zahrajú zadarmo a celý výťažok pôjde na pomoc konkrétnym rodinám. Akcia je koordinovaná s iniciatívou Kto pomôže Ukrajine.

"Obe sme nielen hudobníčky, ale aj matky a nevieme, čo za peklo tieto utekajúce rodiny musia zažívať. Sú tam aj deti, ktoré potrebujú viac než jedlo. Všetci, ktorí na koncerte zahrajú, hrajú zadarmo a ani na chvíľu nezaváhali," povedali organizátorky podujatia Lucia Piussi a Agnes Lovecká. Podľa nich nejde len o peniaze, ktoré sa vyzbierajú. "Takéto koncerty sú sociálne aj psychicky veľmi dôležité. Všetci, čo tam prídu, jasne pocítia, že vo svojom postoji nie sú sami a že každá konkrétna pomoc je dobrá," dodali organizátorky.