Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Blanár: Slovensko má čo svetu ponúknuť aj cez jedinečnú kultúru

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD). Foto: TASR - Jakub Kotian

Blanár vyzdvihol, že tohtoročné fórum partnerov sa venuje témam vzdelávania a zachovávania kultúrneho dedičstva.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. októbra (TASR) - Slovensko má čo svetu ponúknuť aj cez jedinečnú kultúru či tradície. Dôkazom sú početné zápisy slovenských lokalít, miest a škôl na zoznamoch prestížnej značky UNESCO. V príhovore na fóre partnerov Slovenskej komisie pre UNESCO to v pondelok zdôraznil šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD). TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Blanár vyzdvihol, že tohtoročné fórum partnerov sa venuje témam vzdelávania a zachovávania kultúrneho dedičstva. "Spoločnosti, ktoré sa zveľaďujú cez vzdelávanie, kultúru, tradície a dialóg majú väčšiu šancu prosperovať a napredovať. Je preto dôležité, aby naše spoločné dedičstvo - kultúrne, prírodné či nehmotné - objavovali a spoznávali mladí ľudia, čím budú môcť získať pocit hrdosti a príslušnosti k svojej vlasti," uviedol minister.

Slovenská komisia pre UNESCO je poradným orgánom vlády SR vo všetkých otázkach týkajúcich sa UNESCO. Fórum partnerov ako jej výročné podujatie poskytuje platformu pre diskusiu o činnosti komisie a aktuálnych témach a výzvach. Na tohtoročnom podujatí sa zúčastnilo vyše 100 zástupcov národných subjektov angažovaných v sférach pôsobnosti UNESCO vrátane predstaviteľov piatich ministerstiev.