Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Slovensko

Blanár telefonoval s maďarským ministrom zahraničných vecí Szijjártóom

Na snímke ministri zahraničných vecí krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sprava Juraj Blanár (Slovensko) a Péter Szijjártó (Maďarsko) prichádzajú na stretnutie v Prahe vo štvrtok 21. marca 2024. Foto: TASR/AP

Hovorili o konaní vo veci podania pre porušenie asociačnej zmluvy.

Bratislava 26. júla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár telefonoval s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóom. Hovorili o konaní vo veci podania pre porušenie asociačnej zmluvy. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Dohodli sme sa, že budeme aj naďalej koordinovať naše kroky vo vzťahu k Európskej komisii (EK), ktorá musí zastupovať v prvom rade záujmy členských štátov. Ak sú primárne postihnuté dva štáty porušením asociačnej dohody zo strany Ukrajiny, o to viac by sme očakávali ochotu pomôcť zo strany EK," uviedol Blanár.

Blanár a Szijjártó v pondelok (22. 7.) spoločne iniciovali urgentnú výzvu Európskej komisii v súvislosti s ukrajinským zastavením tranzitu ropy z Ruska dodávanej do oboch štátov spoločnosťou Lukoil.