Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Blanár: Vlády SR a Ukrajiny budú hovoriť o plánovaných projektoch

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) počas spoločnej tlačovej konferencie po rokovaní s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Andrijom Sybihom na Úrade vlády SR 18. septembra 2024 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Jakub Kotian

Okrem toho na stretnutí hovorili napríklad aj o aktuálnej situácii na Ukrajine. Blanár zopakoval, že konflikt podľa neho nemá vojnové riešenie a apeloval na potrebu mierových riešení.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Vlády SR a Ukrajiny budú na svojom októbrovom zasadnutí rokovať o plánovaných projektoch. "Máme záujem, aby sme si urobili spoločne inventúru všetkého toho, čo sme sa dohodli v našom spoločnom dokumente, takzvanej cestovnej mape," priblížil šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) po stretnutí s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) a ukrajinským ministrom zahraničných vecí Andriim Sybihom. Verí, že sa projekty podarí posunúť ďalej.

Okrem toho na stretnutí hovorili napríklad aj o aktuálnej situácii na Ukrajine. Blanár zopakoval, že konflikt podľa neho nemá vojnové riešenie a apeloval na potrebu mierových riešení. "Zhodli sme sa a minister potvrdil, že ďalšie mierové rokovanie už musí byť za účasti Ruskej federácie," doplnil. Prisľúbil tiež, že Slovensko bude naďalej Ukrajinu podporovať v teritoriálnej celistvosti a bude jej poskytovať humanitárnu pomoc. SR chce podľa jeho slov naďalej pomáhať v odmínovaní Ukrajiny či zintenzívniť dodávky elektrickej energie. Sybiha poďakoval Slovensku za prejavenú pomoc a podporu.