Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili aktuálnu schôdzu

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Peter Žiga (HLAS-SD) dočasne poverený vedením parlamentu počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Presunuli sa tak aj tri opozičné návrhy na odvolanie ministrov zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) a spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. októbra (TASR) - Poslanci parlamentu vo štvrtok ukončili rokovanie aktuálnej 19. schôdze. Schválili návrh podpredsedu NR SR Petra Žigu (Hlas-SD), ktorý je poverený jej riadením. Za bolo 79 zo 123 prítomných poslancov, proti 43 a zdržal sa jeden. Neprerokované body programu aj hlasovanie o prerokovaných sa majú zaradiť na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa má začať 22. októbra.

Presunuli sa tak aj tri opozičné návrhy na odvolanie ministrov zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) a spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD). Na aktuálnej schôdzi mali na programe aj hlasovania o personálnych voľbách, rozhodovať mali o voľbe člena Správnej rady Tlačovej agentúry Slovenskej republiky či člena Správnej rady Ústavu pamäti národa.

Opozičné KDH skritizovalo presun odvolávania šéfky rezortu zdravotníctva. "Vládna koalícia nechce počúvať, ako ministerka zlyháva, aká kritická je situácia v Trenčíne a akí nespokojní sú pacienti a zdravotníci. Nespokojnosť zdravotníkov je najväčšia za posledné desaťročia - a vláda si pred tým doslova zatvára oči," tvrdia kresťanskí demokrati.