Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Študenti vysokých škôl majú príležitosť rozvinúť podnikateľské nápady

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Program EduHack je vhodný pre tých, ktorí majú nápad, ale potrebujú pomoc.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Študenti vysokých škôl majú príležitosť rozvinúť svoje podnikateľské nápady a prihlásiť sa do programu #PodnikaváGenerácia či EduHack. Štartuje ich Centrum vedecko-technických informácií (CVTI) SR v spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie CVTI SR Štefánia Bartošová.

"Programy #PodnikaváGeneracia a EduHack ponúkajú neoceniteľnú príležitosť získať praktické skúsenosti, nadviazať nové kontakty a získať podporu pre realizáciu podnikateľských nápadov," uviedla Bartošová. Študenti podľa nej môžu v rámci programov vyhrať okrem iného aj cestu za investormi do USA.

Ako priblížila, program EduHack je vhodný pre tých, ktorí majú nápad, ale potrebujú pomoc. Účastníkov podľa nej čaká séria workshopov pod vedením mentorov, pričom ich cieľom je rozvinúť podnikateľské zručnosti a vytvoriť nápad na skutočný projekt. Ďalším programom je #PodnikaváGenerácia. "Je navrhnutý pre študentov, ktorí chcú osloviť investorov, získať nových zákazníkov a vylepšiť svoje podnikateľské zručnosti," objasnila Bartošová.

Viac informácií nájdu študenti na webstránkach www.podnikavageneracia.sk a www.eduhack.sk.