Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Slovensko

Danko vykázal Plavákovú pre nálepky na počítači, rokovať bude grémium

Na snímke poslankyňa NRSR Lucia Plaváková (Progresívne Slovensko). Foto: TASR - Jakub Kotian

Sú tam dúhy, LGBTI témy, sú tam nálepky, ktoré propagujú firmy, skonštatoval Danko a požiadal Plavákovú, aby si dala nálepky dole, pokračovala bez počítača, alebo ich prekryla.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. septembra (TASR) - Podpredsedovi Národnej rady (NR) SR Andrejovi Dankovi (SNS) počas stredajšieho rokovania prekážalo, že poslankyňa Lucia Plaváková (PS) používa v rokovacej sále počítač s nálepkami. Ide podľa neho o reklamu, čo je v rozpore s rokovacím poriadkom NR SR. Najprv žiadal poslankyňu, aby si nálepky počas dňa dala z počítača dole. Napokon sa po slovnej prestrelke rozhodol poslankyňu vykázať zo sály. Plaváková argumentovala, že rokovací poriadok neporušuje.

"Sú tam dúhy, LGBTI témy, sú tam nálepky, ktoré propagujú firmy," skonštatoval Danko a požiadal Plavákovú, aby si dala nálepky dole, pokračovala bez počítača, alebo ich prekryla. Napokon ju vykázal zo sály. Vykázanie z rokovacej sály sa považuje za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni. Podľa rokovacieho poriadku NR SR je do pléna zakázané nosiť materiály propagujúce "politickú stranu alebo politické hnutie alebo šíriace reklamu".

Následne požiadal Danko podpredsedu NR SR Petra Žigu (Hlas-SD), ktorý je poverený vedením parlamentu, aby zvolal poslanecké grémium. Diskutovať má o problematike nálepiek na počítačoch. Žiga zvolal poslanecké grémium na 10.45 h.