Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Disciplinárne konanie so sudcom J. Klimentom má pokračovať v októbri

Juraj Kliment. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR spolu s predsedom súdu Jánom Šikutom podali spoločný návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi NS SR Klimentovi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 18. septembra (TASR) - Ústne disciplinárne pojednávanie na Najvyššom správnom súde (NSS) SR proti sudcovi Jurajovi Klimentovi má pokračovať 14. októbra. Na stredajšom pojednávaní vykonali viacero úkonov, ako napríklad dokazovanie obrazovými záznamami. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol Michal Milla z generálneho sekretariátu Kancelárie NSS SR.

Na stredajšom pojednávaní predniesli disciplinárny návrh, stanovisko obhajcu a vypočuli disciplinárne obvineného. Takisto čítali správu o zisteniach z predbežného šetrenia a vykonali dokazovanie obrazovými záznamami z kamery umiestnenej na budove Najvyššieho súdu (NS) Slovenskej republiky nachádzajúcej sa na Panónskej ceste 11 v Bratislave, ktorá zaznamenáva predmetné parkovisko, a z kamier umiestnených v osobnom motorovom vozidle disciplinárne obvineného.

Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR spolu s predsedom súdu Jánom Šikutom podali spoločný návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi NS SR Klimentovi. Návrh sa týka incidentu na parkovisku Kancelárie Najvyššieho súdu na Panónskej ulici v Bratislave z dňa 17. októbra 2023, konkrétne fyzického útoku sudcu vo vzťahu k inému sudcovi na verejnosti.