Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Do diskusie k novele Trestného zákona sa prihlásili štyria rečníci

Rokovanie NRSR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podpredseda ústavnoprávneho výboru Tibor Gašpar (Smer-SD) informoval o stanovisku výboru, ktorý odporúča poslancom schváliť legislatívu aj s pozmeňujúcimi návrhmi.

Bratislava 16. júla (TASR) - Do diskusie k novele Trestného zákona sa v utorok prihlásili písomne štyria rečníci, z toho dvaja sú za klub. Legislatíva je v druhom čítaní, poslanci Národnej rady (NR) SR sa jej venujú v zrýchlenom režime. V úvode diskusie predstavil návrh minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

Podpredseda ústavnoprávneho výboru Tibor Gašpar (Smer-SD) informoval o stanovisku výboru, ktorý odporúča poslancom schváliť legislatívu aj s pozmeňujúcimi návrhmi. Tie precizujú definíciu finančných záujmov EÚ a obsahuje aj jednu technickú úpravu.

Podľa rokovacieho poriadku môže písomne prihlásený poslanec rečniť maximálne 20 minút, ak je prihlásený za klub, tak pol hodiny. Zákonodarcovia môžu na jednotlivých rečníkov reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty.

Po vystúpeniach písomne prihlásených poslancov bude možné sa prihlásiť do diskusie ešte ústne. Hocikedy môžu požiadať o slovo členovia vlády, premiér, podpredsedovia a predseda NR SR.