Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Slovensko

Do Európskej noci vedy sa zapojilo aj Zážitkové centrum vedy Aurelium

Na snímke priestory Zážitkového centra vedy Aurelium. Foto: TASR - Jakub Kotian

Diváci sa mohli tešiť na dve prednášky venujúce sa biodiverzite. Mladší návštevníci sa dozvedeli napríklad o živote včiel priamo od skúseného včelára Milana Kozického.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Európska noc vedy priniesla unikátne novinky a prezentácie zo sveta výskumu a inovácií. Témou 18. ročníka najväčšieho vedeckého festivalu bola KOMPLEXITA, teda miera zložitosti celkov, ktorá je definovaná vzájomnou prepojenosťou a vzťahmi jeho jednotlivých častí. Zážitkové centrum vedy (ZCV) Aurelium v Bratislave sa už po tretíkrát aktívne zapojilo do Európskej noci vedy a prinieslo unikátny program pre návštevníkov.

"Inšpirovali sme sa komplexitou, ako vlastnosťou celku, ktorá sa nedá zmerať počtom jeho častí, ale ich rozmanitosťou a významom vzťahov medzi nimi. Komplexita dokazuje, že každý z nás je jedinečný a spolu máme možnosť vytvoriť neopakovateľný celok. Túto tému chceme priblížiť návštevníkovi prostredníctvom nového exponátu Včely a fyzika a participatívneho upcyclingu," vysvetlila zámer podujatia riaditeľka ZCV Aurelium Dominika Petríková.

Diváci sa mohli tešiť na dve prednášky venujúce sa biodiverzite. Mladší návštevníci sa dozvedeli napríklad o živote včiel priamo od skúseného včelára Milana Kozického, ktorý zážitkovou formou priblížil život včiel v úli.