Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Do strany SaS vstúpil viceprimátor Košíc M. Gibóda

Na archívnej snímke Marcel Gibóda. Foto: TASR - František Iván

Gibóda uviedol, že vstúpiť do SaS v ňom zrelo už dlhšiu dobu.

Košice 22. augusta (TASR) - Do strany Sloboda a Solidarita (SaS) vstúpil viceprimátor Košíc a mestský poslanec Marcel Gibóda, ktorý v minulých komunálnych voľbách kandidoval ako nezávislý kandidát. SaS ho vo štvrtok prezentovala v Košiciach ako svoju regionálnu posilu. Opozičná strana sa podľa jej predsedu Branislava Gröhlinga chce otvárať regiónom a naberať nových členov s tým, že ďalšie stranícke posily mimo Bratislavy oznámi v blízkom čase.

"My sme doteraz boli vnímaní ako malá strana, bratislavská strana, ktorá sa venuje iba parlamentnej politike. Beriem to tak, že od dnešného dňa sa ako strana otvárame všetkým ľuďom a podporovateľom, že môžu vstúpiť do strany a hájiť a prezentovať aj naše myšlienky," povedal Gröhling pre novinárov. SaS podľa neho chce dať najavo, že regióny sú pre stranu dôležité. "Už teraz môžeme avizovať, že máme ďalšie takéto osobnosti, či už z mestskej alebo župnej politiky, ktoré sú už v súčasnosti našimi členmi a budeme to prezentovať v najbližšom čase," dodal.

Gibóda uviedol, že vstúpiť do SaS v ňom zrelo už dlhšiu dobu. "Tým cieľom je prenášať tie problémy, s ktorými som sa stretol na tejto lokálnej úrovni z pozície viceprimátora aj z pozície toho, čo rieši mesto Košice, práve na tú národnú úroveň. Zároveň ide o to prinášať tú odbornosť, ktorú som ja za tie roky nadobudol, v rámci strany, ktorá bojuje proti populizmu a chce prinášať reálne riešenia pre obyvateľov," povedal.

SaS má podľa Gröhlinga aktuálne 248 členov, v Košiciach je ich len 14. V mestskom zastupiteľstve Košíc má strana aktuálne okrem Gibódu aj poslanca Marcela Vrchotu, ktorý je starostom najväčšej mestskej časti Západ.