Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Slovensko

Dolinková zvažuje právne kroky pre šírenie klamstiev k FN v Trenčíne

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Foto: TASR Jaroslav Novák

Opozícia žiada pre situáciu na kardiológii mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre zdravotníctvo.

Bratislava 30. júla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) zvažuje právne kroky pre šírenie nepravdivých tvrdení k fungovaniu kardiológie vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne. Utorkovú tlačovú konferenciu opozície, ktorá opätovne kritizovala situáciu na oddelení spojenú s výpoveďami lekárov, považuje za lacné letné divadlo. Uviedla to pre TASR.

"V pondelok (29. 7.) som osobne navštívila kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici Trenčín. Riaditeľ, lekári aj obsluhujúci zdravotnícky personál ma informovali o fungovaní v daných podmienkach a o tom, ako sa darí situáciu stabilizovať aj do najbližšieho obdobia. Považujem za mimoriadne neetické vyvolávať v našej spoločnosti hystériu založenú na neoverených tvrdeniach a faktoch, na ktorú doplácajú pacienti v tomto regióne," skonštatovala.

Opozičným poslancom vyčítala riadenie krajiny počas pandémie ochorenia COVID-19. Sú podľa nej spoluzodpovední za viac ako 20.000 nevinných obetí. "Ja som sa presvedčila o fungovaní kardiologického oddelenia v Trenčíne a vedenie robí všetky kroky na stabilizovanie situácie, aj zabezpečenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov," podotkla. Apelovala na nešírenie nepravdivých informácií. "Sú len šírením poplašnej správy a preto zvažujem jasné právne kroky," dodala.

Opozícia žiada pre situáciu na kardiológii mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre zdravotníctvo. V utorok o tom informovali poslanci Národnej rady (NR) SR Oskar Dvořák (PS), Tomáš Szalay (SaS) a Peter Stachura (KDH). Opätovne skritizovali súčasnú situáciu na kardiológii spojenú s výpoveďami lekárov. Riaditeľ zdravotníckeho zariadenia Michal Plesník mal podľa nich odvolať primára oddelenia bez udania dôvodu, čo malo podľa nich viesť k výpovediam ďalších lekárov. Tvrdenia o kolapse okrem ministerky odmietla aj trenčianska nemocnica. Oddelenie je podľa nej funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený.