Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Dôvera: Dofinancovať zdravotníctvo bude nevyhnutné aj v tomto roku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Hospodársky výsledok zdravotnej poisťovne je aktuálne strata 23 miliónov eur. Rozpočtovanie na Slovensku je tragické, takzvaná programová vyhláška situáciu len zhoršuje, uviedla Dôvera.

Bratislava 2. júla (TASR) - Dofinancovanie zdravotníctva bude nevyhnutné aj v tomto roku. Pre TASR to skonštatovala súkromná zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera v reakcii na správu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o hospodárení, podľa ktorej očakáva zdravotná poisťovňa tento rok stratu 70 miliónov eur. Poukázala na to, že rozpočet pre zdravotníctvo nie je dobre nastavený, rovnako ako po minulé roky.

"Hospodársky výsledok zdravotnej poisťovne je aktuálne strata 23 miliónov eur. Rozpočtovanie na Slovensku je tragické, takzvaná programová vyhláška situáciu len zhoršuje," uviedla Dôvera v stanovisku, ktoré TASR poskytol jej PR špecialista Matej Štepianský.

Dofinancovanie zdravotníctva bude podľa nej nevyhnuté aj v tomto roku. "V opačnom prípade bude musieť dôjsť k radikálnym obmedzeniam v dostupnosti zdravotnej starostlivosti," dodala.