Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Dvořák: Minister zdravotníctva s lekármi nerokuje

Na snímke Oskar Dvořáky (PS). Foto: TASR - Martin Baumann

Problém v zdravotníctve vznikol, už keď sa vláda rozhodla krátiť zdroje pre rezort, vyhlásil podpredseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Oskar Dvořák (PS).

Bratislava 22. októbra (TASR) - Problém v zdravotníctve vznikol, už keď sa vláda rozhodla krátiť zdroje pre rezort. Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) s lekármi nerokuje. V reakcii na avizované výpovede nemocničných lekárov to vyhlásil podpredseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Oskar Dvořák (PS). TASR o tom informovala Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia Progresívneho Slovenska.

"Kto by to bol čakal, že lekári podajú výpovede, keď ich začal minister zdravotníctva od prvého momentu vydierať cez kameru," myslí si Dvořák. Šaško s nimi podľa poslanca nerokuje, rozdeľuje ich na rôzne skupiny a vyháňa ich za hranice.

Dvořák vyzval predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby prebral za rezort zodpovednosť. Zdôraznil, že podľa neho hrozí kolaps nemocníc.

Šéf lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský v utorok na tlačovej konferencii informoval, že viac ako 2400 nemocničných lekárov je pripravených podať výpovede do konca októbra. Medzi hlavné požiadavky zdravotníkov patrí dodržiavanie memoranda podpísaného v roku 2022.