Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Slovensko

EIT Health Innostars spustilo program podpory inovácií v zdravotníctve

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Daniel Stehlík

EIT Health je sieť inovátorov v oblasti zdravia, ktorá má približne 120 partnerov a je podporovaná Európskym inovačným a technologickým inštitútom (EIT).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. októbra (TASR) - Slovenskí inovátori v oblasti zdravotníctva môžu získať podporu vo výške 160.000 eur. Pomôže im nový program SPICE od platformy EIT Health Innostars, ktorého cieľom je rýchlo uviesť na trh pokročilé riešenia v oblasti zdravotníctva. Záujemcovia sa môžu do výzvy zapojiť do 31. októbra.

"Zdravotnícke startupy, malé a stredné podniky, nemocnice, univerzity a výskumné inštitúcie zo Slovenskej republiky a ďalších 18 krajín majú vďaka novému programu SPICE možnosť uviesť svoje inovácie rýchlejšie na trh. Program ponúka podporu až do výšky 160.000 eur na jeden tím na vývoj, uvedenie na trh a mentoring," priblížili organizátori projektu. Program sa spustí koncom roka a bude vybraným tímom ponúkať celoročnú podporu.

EIT Health je sieť inovátorov v oblasti zdravia, ktorá má približne 120 partnerov a je podporovaná Európskym inovačným a technologickým inštitútom (EIT). InnoStars sa zameriava na podporu podnikania, inovácií a vzdelávania v oblasti zdravotnej starostlivosti, zdravého životného štýlu a aktívneho starnutia v regióne a na odstraňovanie rozdielov medzi regiónmi, ktoré sú lídrami v oblasti inovácií.