Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Slovensko

Envirorezort odstráni nedostatky, ktoré Slovensku vytýka eurokomisia

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj pred budovou MŽP SR na Štúrovom námestí 5. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Eurokomisia oznámila, proti ktorým členským štátom podniká právne kroky pre porušenie úniového práva.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR má v pláne oboznámiť sa s oznámením, ktoré Slovensku zaslala Európska komisia (EK), a vykonať kroky pre odstránenie vytýkaných nedostatkov. Pre TASR to uviedol envirorezort.

"Ministerstvo životného prostredia sa dôkladne oboznámi s obsahom oznámenia a v spolupráci s ostatnými dotknutými rezortmi vykoná všetky potrebné kroky pre odstránenie vytýkaných nedostatkov," uviedlo ministerstvo.

Eurokomisia vo štvrtok (23. 9.) oznámila, proti ktorým členským štátom podniká právne kroky pre porušenie úniového práva. Slovensku eurokomisia zaslala formálnu výzvu aj v oblasti životného prostredia, v rámci ktorej ho vyzýva, aby zosúladilo svoje právne predpisy so smernicou EÚ z roku 2012 o kontrole nebezpečenstiev závažných havárií s prítomnosťou nebezpečných látok. Slovensko má dva mesiace na to, aby odpovedalo na výzvu a prijalo potrebné opatrenia, inak môže EK prijať ďalší právny krok a vydať odôvodnené stanovisko.