Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Envirorezort si v Gabčíkove pripomenie Deň Dunaja

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Medzinárodný deň Dunaja pripadá na 29. jún a v roku 2004 ho vyhlásila Medzinárodná komisia pre ochranu Dunaja.

Bratislava/Gabčíkovo 27. júna (TASR) - Prostredníctvom podujatia v areáli Slovenského vodohospodárskeho podniku v Gabčíkove si vo štvrtok Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pripomenie Deň Dunaja. Pripravené sú výchovno-vzdelávacie aktivity či súťaže pre deti základných a stredných škôl. Ich cieľom je priblížiť jedinečnú biodiverzitu rieky Dunaj. TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

"MŽP SR si v týchto dňoch pripomína spoločne s rezortnými organizáciami 30. výročie podpísania Dohovoru o spolupráci a ochrane rieky Dunaj, ako aj 20. výročie vyhlásenia Dňa Dunaja Medzinárodnou komisiou pre ochranu Dunaja," uviedol envirorezort.

Zároveň je pre deti pripravené napríklad spoznávanie vodného sveta pod mikroskopom, spoznávanie druhov lužných oblastí európskeho významu formou rôznych ekoaktivít či prezentácia života v Dunaji.

Medzinárodný deň Dunaja pripadá na 29. jún a v roku 2004 ho vyhlásila Medzinárodná komisia pre ochranu Dunaja pri príležitosti 10. výročia podpísania Dohovoru o spolupráci pri ochrane a trvalom využívaní Dunaja. "Cieľom tohto dohovoru je prispieť vzájomnou spoluprácou všetkých krajín v povodí Dunaja k zlepšeniu kvality vôd," dodalo MŽP SR.