Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Slovensko

M. Šutaj Eštok: Inšpekcia preveruje nákup pancierových policajných áut

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Foto: TASR - Pavol Zachar

Minister hovoril o priamom nákupe dvoch vozidiel v roku 2022 a dvoch v roku 2023 v približnej sume 500.000 eur za jedno vozidlo.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 27. júna (TASR) - Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) preveruje postup pri nákupe pancierových policajných áut. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Priblížil, že ide o nákup štyroch balisticky chránených služobných vozidiel spolu s ďalším tovarom z rokov 2022 a 2023.

"Verejne sa pýtam (...), či nedošlo konaním Štefana Hamrana (bývalý policajný prezident, pozn. TASR) k porušeniu zákona o obchodovaní s výrobkami obranného priemyslu, či nedošlo k porušeniu zákona o verejnom obstarávaní, prípadne či nedošlo k porušeniu zákona o finančnej kontrole," podotkol Šutaj Eštok.

Minister hovoril o priamom nákupe dvoch vozidiel v roku 2022 a dvoch v roku 2023 v približnej sume 500.000 eur za jedno vozidlo. Považuje za neštandardné, že dodávateľovi boli vyplatené preddavky v stopercentnej výške. Poukázal na to, že firma nemala povolenie na obchodovanie s výrobkami obranného priemyslu a prvé dve autá nedodala včas. Ozrejmil, že ministerstvo od zmluvy z roku 2022 odstúpilo.