Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Slovensko

Eštok víta ukončenie Pohody, treba zistiť, či sa tak nemalo stať skôr

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odpovedá na otázky novinárov pred 38. schôdzou vlády SR v Bratislave 12. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Festival organizátori potom predčasne ukončili. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb.

Bratislava 13. júla (TASR) - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) víta rozhodnutie predčasne ukončiť festival Pohoda v Trenčíne. Je podľa neho dôležité zistiť, či tento krok nemal prísť skôr. Uviedol to na sociálnej sieti.

"Som rád, že sa na včerajšom festivale Pohoda nikomu nič vážne nestalo, a to najmä vďaka rýchlemu zásahu záchranných zložiek. Vítam rozhodnutie festival zrušiť, no je dôležité zistiť, či tento krok nemal prísť skôr, aby nedošlo k ohrozeniu ľudí," napísal minister vnútra.

Časť Slovenska zasiahli v piatok (12. 7.) intenzívne búrky. Zastihli aj festival Pohoda. Organizátori ho preto prerušili. Apelovali na ľudí, aby si dávali pozor a našli si bezpečný úkryt. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo pád veľkého stanu, 15 ľudí utrpelo zranenia. Festival organizátori potom predčasne ukončili. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb.