Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Slovensko

EÚ zabezpečila pre Ukrajincov vakcíny proti záškrtu a tetanu

Na snímke utečenci z Ukrajiny po príchode vlakom z Humenného na železničnej stanici v Košiciach 29. marca 2022. Foto: TASR – František Iván

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach uviedol, že ľudia z Ukrajiny nie sú dostatočne očkovaní nielen proti ochoreniu COVID-19, ale aj voči iným chorobám.

Brusel 29. marca (TASR) - EÚ zabezpečila pre Ukrajinu 200.000 vakcín proti záškrtu a tetanu prostredníctvom francúzskej farmaceutickej spoločnosti Sanofi. Ďalších 70.000 vakcín pôjde pre ukrajinských utečencov na Slovensku, v Česku a Moldavsku. TASR prevzala správu od agentúry DPA.

Eurokomisárka pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidisová na rokovaní ministrov zdravotníctva EÚ v Bruseli povedala, že úsilie pri obstarávaní vakcín a iného zdravotníckeho materiálu pre deti z Ukrajiny, ktoré majú nízku mieru zaočkovanosti proti chorobám, prináša svoje ovocie.

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach uviedol, že ľudia z Ukrajiny nie sú dostatočne očkovaní nielen proti ochoreniu COVID-19, ale aj voči iným chorobám. Lauterbach ubezpečil, že nezaočkovaní Ukrajinci nepredstavujú pre obyvateľov EÚ žiadne nebezpečenstvo. Podľa neho je však potrebné zvýšiť zaočkovanosť ukrajinských utečencov.