Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Fico odcestuje do Číny, cieľom návštevy je aj ekonomická spolupráca

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Premiér SR v rámci programu zahraničnej cesty otvorí podnikateľské fórum v Pekingu, v meste Hefei v provincii Anhui navštívi spoločnosť Gotion a prezrie si jej výrobný závod.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. októbra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) odcestuje v stredu (30. 10.) podvečer s delegáciou ministrov a podnikateľov do Číny. Hlavným cieľom viacdňovej návštevy je prehĺbenie bilaterálnych slovensko-čínskych vzťahov a vzájomnej ekonomickej spolupráce. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"V Pekingu sa predseda vlády SR Robert Fico stretne s predsedom vlády Číny Li Čchiangom. Po slávnostnom uvítacom ceremoniáli sa uskutoční plenárne zasadnutie predsedov vlád a ministrov SR a Číny. Následne delegáciu predsedu vlády prijme prezident Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pching, ako aj predseda parlamentu Čao Le-ti," priblížil ÚV SR.

Ako doplnil, premiér SR v rámci programu zahraničnej cesty otvorí podnikateľské fórum v Pekingu, v meste Hefei v provincii Anhui navštívi spoločnosť Gotion a prezrie si jej výrobný závod. Na záver návštevy sa podľa ÚV SR presunie do Šanghaja, kde sa spoločne s čínskym premiérom a ďalšími svetovými lídrami zúčastní na slávnostnom otvorení medzinárodného veľtrhu China International Import Expo (CIIE 2024). V rámci podujatia otvorí podľa neho aj národný stánok Slovenskej republiky.

Ako dodal ÚV SR, premiér pricestuje späť na Slovensko v utorok 5. novembra v nočných hodinách.