Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Slovensko

Film: Cinemax otvorí svoje kiná 18. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Po každom premietaní budú sály dezinfikovať. Samozrejmosťou sú bezkontaktné dispenzory s dezinfekčným roztokom, rúška alebo ochranné štíty pre personál kina.

Bratislava 12. júna (TASR) - Znovuotvorenie svojich kín avizuje po viac ako troch mesiacoch aj sieť Cinemax. Svoje prevádzky na celom Slovensku otvorí od 18. júna.

Konzílium odborníkov povolilo otvorenie kín už začiatkom júna, multiplexy využili tento čas na prípravu a zabezpečenie čo najvyšších hygienických štandardov. "Mnohí majú obavu z toho, že v zatvorenom priestore kinosály sa nebudú cítiť bezpečne, avšak tie naše sú vybavené vzduchotechnikou na princípe vonkajšej cirkulácie vzduchu, takže dnu prúdi čerstvý vzduch zvonku a vzduch z priestorov kina ide von," vysvetlil Robert Kubička, marketingový manažér najväčšej siete kín.

Po každom premietaní budú sály dezinfikovať. Samozrejmosťou sú bezkontaktné dispenzory s dezinfekčným roztokom, rúška alebo ochranné štíty pre personál kina. K dispozícii budú aj bezkontaktné teplomery. Pravidelne budú dezinfikovať aj priestory všetkých hygienických zariadení. Návštevníci kín však nebudú môcť používať sušiče rúk, ale len papierové utierky.