Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 27. november 2024Meniny má Milan
< sekcia Slovensko

Fungovanie reštaurácií a kaviarní sa zmení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V zelených okresoch počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nebude obmedzený.

Bratislava 23. mája (TASR) - Podmienky prevádzkovania reštaurácií a kaviarní sa od pondelka (24. 5.) upravia. Pripomenulo to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

V bordových okresoch (III. stupeň varovania) nebude možné jesť a piť vo vnútri prevádzok. Povolené sú však letné terasy, kde sa bude môcť jesť len posediačky a mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V červených (II. stupeň varovania) aj v ružových okresoch (I. stupeň varovania) budú podmienky rovnaké ako v tých bordových.

V oranžových okresoch (II. stupeň ostražitosti) už bude povolené interiérové sedenie a konzumácia jedla a nápojov. Pri jednom stole budú môcť sedieť maximálne štyria ľudia alebo osoby z jednej domácnosti. Mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V žltých okresoch (I. stupeň ostražitosti) bude môcť pri jednom stole sedieť najviac šesť osôb.

V zelených okresoch počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nebude obmedzený. Povinnosť mať na tvári rúško alebo respirátor mimo času konzumácie jedla a nápojov však bude platiť.