Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Zvýšené riziko požiaru vyhlásili aj v okresoch Nové Zámky a Malacky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zakázané je okrem iného zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov.

Bratislava 17. júla (TASR) - Zákaz zakladania ohňa, vypaľovania porastov či fajčenia platí až do odvolania v lesoch a ich ochrannom pásme v rámci okresu Malacky a v celom okrese Nové Zámky. Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru vyhlásili tamojšie okresné riaditeľstvá Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Informovali o tom viaceré samosprávy na svojom webe.

"Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru predstavuje obdobie, keď je zvýšené riziko vzniku požiaru v prírodnom prostredí a to najmä na verejne prístupných miestach v prírode,"
priblížilo Okresné riaditeľstvo HaZZ v Nových Zámkoch.

Zakázané je okrem iného zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov. Tiež fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru platí v rámci Slovenska aj na území Bratislavy a Košíc, tiež v okresoch Skalica, Senica, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Martin, Turčianske Teplice, Poprad a Trebišov.