Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko kritizuje K. Šaška, poukazuje na rodinné prepojenie

Na archívnej snímke Marek Krajčí. Foto: TASR Jaroslav Novák

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) podal prezidentovi Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičné hnutie Slovensko kritizuje nomináciu Kamila Šaška na post ministra zdravotníctva. "Kamil Šaško sa v zdravotníctve vôbec nevyzná, ale jeho svokrovci v zdravotníctve podnikajú dlhé roky a sú známi ako stará známa košická smerácka chobotnica," uviedol v stanovisku exminister zdravotníctva a člen parlamentného výboru pre zdravotníctvo Marek Krajčí (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

"Tu opäť vidíme, že súčasnej vládnej garnitúre pri zdravotníctve nejde o nič iné, iba o to, aby nasýtili biznis chápadlá svojich priateľov, príbuzných, známych a, samozrejme, dali nažrať aj finančným skupinám," doplnil Krajčí. Prepojenia a rodinkárstvo dávajú podľa hnutia Slovensko jasné indície o tom, že zdravotníctvo pod vedením Šaška bude trpieť rovnako ako za vedenia Zuzany Dolinkovej.

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) podal prezidentovi Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Informoval o tom v stredu tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Šéf Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok poukázal, že Šaško prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností. Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) doručila svoju demisiu prezidentovi v utorok (8. 10.).