Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko: Odkaz hrdinov SNP je o odvahe a slobode

Na snímke podpredseda NR SR Gábor Grendel. Foto: TASR - Jakub Kotian

Opozičný poslanec Gábor Grendel (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) poukázal na to, že išlo o jedno z najväčších ozbrojených vystúpení proti nacizmu v Európe.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Odkaz hrdinov Slovenského národného povstania (SNP) je o odvahe a slobode. Nedovoľme, aby sa historická pravda o Povstaní krivila a pripomínajme tieto udalosti nastupujúcim generáciám. Opozičné hnutie Slovensko to uviedlo na sociálnej sieti pri príležitosti 80. výročia SNP.

"V SNP hrdinsky bojovali naši predkovia za našu slobodu a slobodu budúcich generácií," podotklo hnutie. Opozičný poslanec Gábor Grendel (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) poukázal na to, že išlo o jedno z najväčších ozbrojených vystúpení proti nacizmu v Európe a Slovensko sa vďaka tomu dostalo medzi víťazné krajiny druhej svetovej vojny. Predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš poďakoval všetkým, ktorí v SNP bojovali.

Šéfka Za ľudí a opozičná poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) zdôraznila, že Povstanie prinieslo našej vlasti česť a medzinárodný rešpekt a hrdinovia SNP nám pripomínajú, že naša štátnosť stojí aj na odvahe, cti, láske k vlasti a úcte k slobode a demokracii.