Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko vyzýva prezidenta, aby s výmenou Dolinkovej neotáľal

Na snímke Michal Šipoš. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerka zdravotníctva minulý týždeň oznámila, že končí vo funkcii.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Hnutie Slovensko vyzýva prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby neotáľal s výmenou ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). Žiada, aby čo najskôr predstavil meno nového ministra. TASR o tom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky

"Zdravotníctvo dnes kolabuje, štátne nemocnice sa rozpadávajú, zdravotníci podávajú výpovede, pretože tu nemajú dobré podmienky a prezident Pellegrini sa tvári, že si ešte počká na nové meno," skonštatoval poslanec Národnej rady SR Michal Šipoš (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ). Otáľať s výmenou "neschopnej ministerky" považuje v súčasnej situácii za nepredstaviteľné. "Vyzývame Petra Pellegriniho, ktorý je priamo zodpovedný za rezort zdravotníctva, aby konečne predstavil verejnosti ministra, ktorý nebude slúžiť finančným skupinám, ale pacientom," povedal Šipoš.

Ministerka zdravotníctva minulý týždeň oznámila, že končí vo funkcii. Avizovala, že prezidentovi plánuje podať demisiu v krátkom čase. Rozhodnutie odôvodnila tým, že necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. Prezident cez víkend pre TA3 uviedol, že Dolinkovej demisiu neprijme, kým premiér Robert Fico (Smer-SD) nepredstaví adekvátnu náhradu.