Pôvodne boli v platnosti tri finančné pásma, od 1. januára je v platnosti päť nových finančných pásiem.
Autor TASR
Bratislava 11. januára (TASR) - Zvýšenie pásiem o štvrté a piate v zariadeniach školského stravovania bolo nevyhnutným krokom. Skonštatoval to po stredajšom rokovaní vlády dočasne poverený minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký.
"My sme tie pásma jednoducho museli zdvihnúť," povedal Horecký. Poznamenal aj to, že rokujú s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR. "Je to len otázka času, kedy oni dvihnú príspevok na deti, ktoré sú zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo z rodín v hmotnej núdzi," uviedol.
Pôvodne boli v platnosti tri finančné pásma, od 1. januára je v platnosti päť nových finančných pásiem. O zmene pásiem podľa Horeckého rokoval so všetkými, ktorých sa to týka. Konkretizoval, že išlo o samosprávy, ale aj o stavovské organizácie a tí so zmenou súhlasili.
Zmena nastala aj pri dospelých stravníkoch. Zamestnanci škôl, školských zariadení a iné fyzické osoby sú po novom súčasťou finančných pásiem "B", ktoré sú oproti bežným finančným pásmam "A" zvýšené zhruba o 20 percent. A to z dôvodu možnosti zvýšenia hmotnosti mäsovej zložky v rámci hlavných jedál.
"My sme tie pásma jednoducho museli zdvihnúť," povedal Horecký. Poznamenal aj to, že rokujú s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR. "Je to len otázka času, kedy oni dvihnú príspevok na deti, ktoré sú zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo z rodín v hmotnej núdzi," uviedol.
Pôvodne boli v platnosti tri finančné pásma, od 1. januára je v platnosti päť nových finančných pásiem. O zmene pásiem podľa Horeckého rokoval so všetkými, ktorých sa to týka. Konkretizoval, že išlo o samosprávy, ale aj o stavovské organizácie a tí so zmenou súhlasili.
Zmena nastala aj pri dospelých stravníkoch. Zamestnanci škôl, školských zariadení a iné fyzické osoby sú po novom súčasťou finančných pásiem "B", ktoré sú oproti bežným finančným pásmam "A" zvýšené zhruba o 20 percent. A to z dôvodu možnosti zvýšenia hmotnosti mäsovej zložky v rámci hlavných jedál.