Víťazné vína by mali obohatiť zákaznícku ponuku vo vinotékach hotelovej siete Kempinski.
Autor TASR
Bratislava 21. marca (TASR) – Degustačnú prehliadku vín dnes pripravil bratislavský hotel Kempinski River Park. V prestížnej súťaži predstavili svoje vína slovenskí aj zahraniční vinári.
„Slovenské vína sú porovnateľné so zahraničnými a v mnohých prípadoch za lepšiu, výhodnejšiu cenu. Dnes chceme predstaviť najmä menších slovenských vinárov a vinohradníkov a predovšetkým tých, ktorí víno nevyrábajú z nakúpeného hrozna, ale sami si ho dopestujú. Títo výrobcovia by sa mali v hodnotení popasovať s vínami zo svetovo známych vinárskych krajín,“ uviedol pre TASR hlavný someliér hotela Rastislav Šuták.
Až 80 percent degustačných vzoriek zo Slovenska pochádza od vinárov, ktorí si sami hrozno vypestujú a spracujú. Podľa R. Šutáka je to veľký rozdiel od vinárov, ktorí hrozno nakupujú z rôznych oblastí a potom spracúvajú. „Také vína potom len anonymne skončia vo fľašiach a ponúkajú sa na trhu s ťažko preukázateľným územným pôvodom,“ povedal Šuták.
Na súťažnej prehliadke má zastúpenie 45 vzoriek z celého sveta. Z toho 23 vín je z piatich vinohradníckych oblastí na Slovensku. Kolekciu dopĺňajú vína z Moravy, Francúzska, Talianska, Nemecka, Nového Zélandu, Chile, Kanady a Kalifornie. Súťaží sa v kategóriách rýnsky rizling, biele couvée, aromatické biele vína, vína z radu Pinot Noir, tradičné červené vína a prírodne sladké vína.
Víťazné vína by mali obohatiť zákaznícku ponuku vo vinotékach hotelovej siete Kempinski.
„Slovenské vína sú porovnateľné so zahraničnými a v mnohých prípadoch za lepšiu, výhodnejšiu cenu. Dnes chceme predstaviť najmä menších slovenských vinárov a vinohradníkov a predovšetkým tých, ktorí víno nevyrábajú z nakúpeného hrozna, ale sami si ho dopestujú. Títo výrobcovia by sa mali v hodnotení popasovať s vínami zo svetovo známych vinárskych krajín,“ uviedol pre TASR hlavný someliér hotela Rastislav Šuták.
Až 80 percent degustačných vzoriek zo Slovenska pochádza od vinárov, ktorí si sami hrozno vypestujú a spracujú. Podľa R. Šutáka je to veľký rozdiel od vinárov, ktorí hrozno nakupujú z rôznych oblastí a potom spracúvajú. „Také vína potom len anonymne skončia vo fľašiach a ponúkajú sa na trhu s ťažko preukázateľným územným pôvodom,“ povedal Šuták.
Na súťažnej prehliadke má zastúpenie 45 vzoriek z celého sveta. Z toho 23 vín je z piatich vinohradníckych oblastí na Slovensku. Kolekciu dopĺňajú vína z Moravy, Francúzska, Talianska, Nemecka, Nového Zélandu, Chile, Kanady a Kalifornie. Súťaží sa v kategóriách rýnsky rizling, biele couvée, aromatické biele vína, vína z radu Pinot Noir, tradičné červené vína a prírodne sladké vína.
Víťazné vína by mali obohatiť zákaznícku ponuku vo vinotékach hotelovej siete Kempinski.