Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Slovensko

Hrebienok sa cez víkend premení na medvedie kráľovstvo

Na snímke deti s maskotmi na festivale Medvedie dni na Hrebienku. Foto: TASR - Adriána Hudecová

V areáli podujatia sú medvedie lezenie, medvedí brloh, ukážky horskej záchrannej služby a takisto možnosť vyskúšať si prácu horských nosičov.

Vysoké Tatry 27. júla (TASR) - Hrebienok vo Vysokých Tatrách bude cez víkend (sobota a nedeľa 28. 7.) dejiskom rodinného podujatia Medvedie dni. Nachystané sú netradičné divadelné predstavenia aj stanovištia zamerané na prírodu, zvieratá a život v Tatrách. TASR o tom informoval manažér komunikácie a PR Tatry Mountain Resorts Marián Galajda.

V areáli podujatia sú medvedie lezenie, medvedí brloh, ukážky horskej záchrannej služby a takisto možnosť vyskúšať si prácu horských nosičov. Za absolvovanie všetkých zastávok bude deti čakať na konci odmena.

"Deti sa po registrácii premenia na lesné zvieratká a pri jednotlivých divadelných scénach a zastávkach budú plniť rôzne úlohy, pri ktorých im budú pomáhať rodičia," informoval marketingový manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Tento rok nebudú chýbať interaktívne a tvorivé hry z galérií Tricklandia, Poliankovo a Dobrá hračka. Deti si môžu počas podujatia vyskúšať aj interaktívno-edukatívne hry od Lebo Mädveď a v stánku Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa naučia zásady starostlivosti o svoje zdravie.

Každé dieťa, ktoré si prinesie plyšového medvedíka, získa automaticky malý darček.

Medvedie dni na Hrebienku sú v sobotu a nedeľu od 9.30 do 16.00 h. Pozemná lanovka na Hrebienok je v prevádzke podľa letného grafikonu a deti do šesť rokov majú lanovku zdarma.