Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Slovensko

Kateřina Marie Tichá predstavuje singel Vlci

Kateřina Marie Tichá, archívne foto. Foto: Youtube/Kateřina Marie Tichá

Nový singel doplnený videom k piesni Vlci len ukazuje, že kariéra talentovanej autorky a speváčky za posledný rok dostala množstvo impulzov.

Bratislava 25. augusta (TASR) – Speváčka Kateřina Marie Tichá, čerstvá držiteľka Ceny Anděl v kategórii objav roka, prichádza so štvrtým singlom zo svojho albumu. Pieseň Vlci sa stala titulnou skladbou k filmu Spící město. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Speváčka a autorka Kateřina Marie Tichá vydala v októbri minulého roka debutový album Sami. Ten mal veľmi priaznivý ohlas u odbornej verejnosti a hlavne u samotných poslucháčov. Po úspešných videoklipoch Sami, Zničená zem a Kolemjdoucí tak predstavuje už v poradí štvrtý videoklip z debutovej platne. Tvorcovia filmu Spící město si pieseň Vlci vybrali ako titulnú melódiu. Dobrodružný triler pre deti a tínedžerov bol natočený podľa rovnomennej knihy a pred pár dňami mal premiéru v českých kinách.

„Je to vždy radosť, keď si niekto všimne vašu prácu. Navyše je poctou, keď si vašu pieseň do svojho filmu vyberie vynikajúci režisér, akým je Dan Svátek. Dej videa k piesni Vlci mapuje scény z filmu, ktoré iba dopĺňam svojím spevom v scenériách tmavej krajinky Českej Kanady, kde sa film nakrúcal,“ vraví Kateřina.

Scenár k filmu vznikal v dobe pandémie podľa predlohy knižného bestselleru Martina Vopěnku. „Bez dobrej hudby to nejde. Stávka na Kateřinu Marii Tichou bola stávka na istotu. Rovnako ako v prípade skladby Kříž od Davida Stypku, ktorú som v minulosti použil do svojho filmu Úsměvy smutných mužů," dodáva režisér Dan Svátek.

Kateřina Marie Tichá je so svojou sprievodnou kapelou Bandjeez práve uprostred koncertnej sezóny. Spoločne vystupujú na všetkých letných koncertoch kapely Kryštof, na samostatných akciách, ale aj na festivaloch. Nový singel doplnený videom k piesni Vlci len ukazuje, že kariéra talentovanej autorky a speváčky za posledný rok dostala množstvo impulzov.