Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Kamenický: Rezort financií monitoruje situáciu okolo koronavírusu

Na archívnej snímke sprava minister financií SR Ladislav Kamenický (SMER-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Šírenie vírusu môže mať podľa neho aj finančné vplyvy.

Bratislava 5. februára (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR pozorne monitoruje vývoj situácie okolo šírenia koronavírusu z Číny. Uviedol to po skončení rokovania vlády minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD), ktorý podotkol, že takéto situácie môžu mať finančné dosahy.

"My celú situáciu monitorujeme. Určite túto tému nepodceňujeme," povedal Kamenický. Šírenie vírusu môže mať podľa neho aj finančné vplyvy. "Takéto udalosti môžu mať aj finančné dosahy a my budeme reagovať na to podľa potreby," priblížil Kamenický. Vláda sa podľa neho k celej situácii okolo koronavírusu stavia zodpovedne.

Kabinet Petra Pellegriniho (Smer-SD) v stredu vzal na vedomie aj informáciu rezortu dopravy o tom, že čínske lietadlo žiada o udelenie povolenia na vykonanie charterového letu zo Šanghaja do Bratislavy a následne z Bratislavy do Pekingu. Na Slovensku by malo vyzdvihnúť humanitárnu pomoc. "My nemôžeme brániť humanitárnej pomoci, ale na druhej strany musíme byť obozretní v tých opatreniach, ktoré robíme a uznesenie vlády bolo v tomto zmysle," dodal Kamenický.