Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 26. september 2024Meniny má Edita
< sekcia Slovensko

Kandidátov na Krištáľové krídlo môže opäť navrhovať aj verejnosť

Na snímke soška určená pre laureátov Krištáľového krídla. Foto: TASR – Martin Baumann

Návrhy na nominácie môže verejnosť zasielať do 17. novembra prostredníctvom online formulára na webstránke Krištáľového krídla.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Navrhnúť osobnosti na ocenenie Krištáľové krídlo môže opäť aj verejnosť. Organizátori prestížnej ceny, ktorá oceňuje významné osobnosti a ich mimoriadnu odbornosť a úspech, spustili nominačnú kampaň 28. ročníka.

"Vážime si každý návrh, každé meno, ktoré obohatí zoznam nominovaných osobností. Či už je to tip verejnosti alebo členov porôt v jednotlivých kategóriách. Práve vďaka návrhom od verejnosti sa dozvedáme o úžasných osobnostiach, ktoré by sme inak nemali šancu spoznať," hovorí riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala. Zdôrazňuje, že porota aktuálneho ročníka bude hodnotiť prínos osobností v konkrétnej kategórii výlučne za rok 2024. "Ocenenie je našou vďakou a poklonou za nadpriemerné výkony, prelomové myšlienky a nápady, ktoré nás posúvajú vpred, a taktiež za každodennú snahu zlepšiť kvalitu života jednotlivca i spoločnosti," dodala Srkala.

O ocenení v každej kategórii rozhoduje porota zložená z odborníkov pôsobiacich v danej oblasti. Nominácie a ocenenia sa udeľujú v desiatich kategóriách: hudba, populárna hudba, divadlo a audiovizuálne umenie, publicistika a literatúra, medicína a veda, šport, hospodárstvo, inovácie a startupy, výtvarné umenie, filantropia. Veľká porota každoročne udeľuje aj mimoriadnu cenu za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí či iný významný počin.

Návrhy na nominácie môže verejnosť zasielať do 17. novembra prostredníctvom online formulára na webstránke Krištáľového krídla. Následné jednotlivé poroty ocenenia vyberú tri nominované osobnosti v každej kategórii. Laureátov vyhlásia počas galavečera v marci 2025.