Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Slovensko

Katarína Knechtová: Všetkým odporúčam ísť na nový film Kavej

Na snímke speváčka Katarína Knechtová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo videoklipe piesne Život nás má rád účinkujú aj hlavné postavy filmu Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. júla (TASR) - Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová zložila pieseň Život nás má rád pre nový slovenský film Kavej. Autorkou hudby je samotná speváčka, text napísal Vlado Krausz. Klip k songu má na konte režisér Michal Nemtuda, zahrali si v ňom aj herečky Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská, hlavné postavy tohto filmu.

"Skvelé bolo to, že tvorcovia filmu súhlasili s tým, že si hrubý strih filmu pozriem. Mohla som nasať tú atmosféru filmu, mohla som si vytvoriť nejaký názor a tým pádom sa mi to robilo oveľa ľahšie. Keď máte možnosť to vidieť, tak je to veľká dávka inšpirácie, viete mantinely, kde sa budete hýbať," povedala k tvorbe piesne pre TASR speváčka.



Spolu s textárom chcela Knechtová dostať do piesne a textu tému, ktorá súvisí priamo s filmom, jej nosnou myšlienkou je mať radosť zo života, veľa komunikovali aj s režisérom filmu Lukášom Zednikovičom.

"Scenár filmu je napísaný veľmi pekne a inteligentne, hovorí všeobecne o živote, o tom, ako si my myslíme, že na západe sa žije lepšie. Všetkým odporúčam ísť na tento film, je veľmi vtipný, sú v ňom výborní herci a je to naozaj veľmi dobra komédia, čo sa už dnes tak často nevidí," dodala Knechtová.

Vo videoklipe piesne Život nás má rád účinkujú aj hlavné postavy filmu Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská. "Oslovila som ich, či by boli ochotné aj spievať v klipovej verzii piesne, mala som predstavu mať v klipe tieto hlasy. Zazneli aj fragmenty z filmu, čo sa podarilo veľmi pekne a som rada, že dievčatá do toho išli, mám ich tam," doplnila speváčka.

Nová slovenská komédia bude mať premiéru v kinách 18. júla. Pri premiére filmu sa chystá aj turné tvorcov po amfiteátroch, bude medzi nimi aj Katarína, ktorá sa na tieto stretnutia teší.