Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

KDH rešpektuje rozhodnutie M. Holečkovej odísť z hnutia

Na snímke predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Hnutie zároveň poukázalo, že poslankyňa získala svoj mandát od voličov vážiacich si hodnoty kresťanskej demokracie.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Opozičné KDH rešpektuje rozhodnutie poslankyne parlamentu Martiny Holečkovej o odchode z hnutia. Ide podľa neho o jej slobodné rozhodnutie. Političke poďakovalo za čas, ktorý v jeho radoch pôsobila. TASR o tom informovala hovorkyňa hnutia Lenka Kovár.

"KDH je hodnotovo jasne vyprofilovaná konzervatívna strana, ktorá 34 rokov nemenne presadzuje overené hodnoty. Zasadzujeme sa za ochranu dôstojnosti každého človeka od počatia po prirodzenú smrť a pomoc slabším. Dôrazne bojujeme proti korupcii, nebezpečným ideológiám ohrozujúcim demokraciu a chránime suverenitu SR v hodnotových otázkach doma aj v Bruseli. Ak pani Holečková nie je stotožnená s týmito hodnotami kresťanskej demokracie, chápeme jej rozhodnutie opustiť rady KDH," uviedli kresťanskí demokrati v stanovisku.



Hnutie zároveň poukázalo, že poslankyňa získala svoj mandát od voličov vážiacich si hodnoty kresťanskej demokracie. Verí, že s ním preto naloží zodpovedne. "Prajeme jej všetko najlepšie v jej budúcich aktivitách a veríme, že každý z nás môže prispieť k lepšiemu Slovensku, aj keď sa naše cesty rozdelili," dodalo.

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Martina Holečková v pondelok informovala o svojom odchode z hnutia KDH. Poukázala na to, že nedokáže ďalej pôsobiť v strane, ktorej krokom prestala rozumieť, a nevie "pravdivo a čestne hájiť záujmy", s ktorými nie je stotožnená. O svojej politickej budúcnosti chce informovať v najbližších týždňoch.