Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 7. september 2024
< sekcia Slovensko

KDH volá po úhrade odchodného expolicajtom

Na snímke poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predseda hnutia Milan Majerský zároveň poukázal na to, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sľúbil policajným odborárom zvýšenie platov.

Bratislava 24. júla (TASR) - Opozičné KDH volá po vyplatení dlžných súm viacerým bývalým policajtom. Ministerstvo vnútra (MV) SR avizuje úhradu odchodného počas tohto týždňa. Meškanie nastalo podľa ministerstva z dôvodu prechodného nedostatku prostriedkov naplánovaných na tento účel.

"Vyzývame ministra vnútra, aby vysporiadal nároky expolicajtov v čo najkratšom čase. Ich služba bola náročná fyzicky i psychicky. Navyše podľa dostupných informácií ministerstvo vnútra prekročilo aj zákonný limit na vyplatenie odchodného, takže ani z právneho hľadiska nie je na čo čakať,"
zdôraznil podpredseda KDH Viliam Karas.

Predseda hnutia Milan Majerský zároveň poukázal na to, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sľúbil policajným odborárom zvýšenie platov. "No všetci dobre vieme, že verejné financie čakajú najmä na dostatočné konsolidačné opatrenia," podotkol.

"Odchodné bývalým policajtom, vyplatenie ktorého meškalo z dôvodu prechodného nedostatku prostriedkov naplánovaných na tento účel, bude uhradené v priebehu tohto týždňa. O ďalších skutočnostiach bude ministerstvo vnútra informovať v najbližšom čase. Keďže finančné prostriedky už boli na tento účel vyčlenené, považujeme kritiku KDH len za trápnu snahu ako zaujať v letnom období," reagovali z tlačového odboru MV SR.