Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

KDH vyzvalo poslancov, aby odmietli návrh odmeny za účasť vo voľbách

Na archívnej snímka Milan Majerský. Foto: TASR – Milan Kapusta

Matovič do NR SR predložil novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorá predpokladá za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách odmenu 500 eur pre voliča.

Bratislava 14. februára (TASR) - Mimoparlamentné KDH vyzvalo poslancov Národnej rady (NR) SR, aby odmietli návrh Igora Matoviča (OĽANO) na odmenu 500 eur za účasť v tohtoročných septembrových voľbách. Vyplýva to zo stanoviska predsedu KDH Milana Majerského, ktoré TASR poskytla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

"Podľa nášho názoru ide o snahu kupovať voličov v čase, keď Slovensko nemá zaplatených učiteľov, zdravotníkov, a rozdávať len tak 500 eur za účasť v tohtoročných voľbách je nezodpovedný a populistický krok, ktorý ešte viac zadlží štát. Zárukou vysokej účasti ľudí na voľbách je vyznávanie vysokej politickej kultúry, ku ktorej Igor Matovič rozhodne neprispel," uviedol Majerský.

Matovič do NR SR predložil novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorá predpokladá za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách odmenu 500 eur pre voliča. Predčasné parlamentné voľby sa majú konať 30. septembra.